Zwem je Warm

Reeds gezwommen lengtes #denatstenacht
20 - 21 december
Unsplashed background img 1

Hoe het begon en waarom de warmste weekmore_vert

We zijn een familiaire club en dat voel je in kleine dingen: de verbondenheid en betrokkenheid tussen de leden, de zorg en bezorgdheid van de trainers.

Hoe het begon en waarom de warmste weekclose

We zijn een familiaire club en dat voel je in kleine dingen: de verbondenheid en betrokkenheid tussen de leden, de zorg en bezorgdheid van de trainers voor elke zwemmer, het engagement en de samenwerking tussen leden, trainers en het bestuur tijdens allerhande activiteiten...

Vanuit deze verbondenheid en dit engagement willen we iets kunnen betekenen voor anderen. Het idee om iets te doen voor het goede doel leeft al enkele jaren. Al die tijd hadden we de mensen en het talent in huis om iets op poten te zetten, maar we vonden niet de juiste aanleiding.

Vorig zwemjaar werd Kobe, een zwemmer die al zeven jaar bij ons zwemt, ziek. Het hele jaar waren we nauw betrokken en volgden we zijn verhaal. Kobe gaf ons die aanleiding en hij koos voor ons het goede doel. Tijdens de warmste week zullen we in verbondenheid en met groot engagement van de hele club en in samenwerking met enkele andere verenigingen ons warm zwemmen.

Je bent van harte welkom!

ZWEM JE WARM!

Kobe zijn verhaalmore_vert

Op 5 oktober 2018 kwam er nieuws dat insloeg als een bom: een hersentumor die onmiddellijk moest verwijderd worden. Vanaf deze datum tot februari 2019 leefden we in een verhaal dat niet reëel leek...

Kobe zijn verhaalclose

Op 5 oktober 2018 kwam er nieuws dat insloeg als een bom: een hersentumor die onmiddellijk moest verwijderd worden.

Vanaf deze datum tot februari 2019 leefden we in een verhaal dat niet reëel leek... operatie, hemianopsie, wachten op een diagnose, slecht nieuws, goed nieuws, toch weer slecht nieuws, radiotherapie, haarverlies, zo moe...

We kregen veel steun van familie, vrienden, mijn school, de dokters en verpleging van het UZ Gent, mijn sportclubs... hartverwarmend!

Op 20 december organiseert ZVO, de zwemclub waar ik al jaren zwem, "Zwem je warm". Een 24 uren zwem met tal van activiteiten in kader van de warmste week. Ze vroegen mij om het goede doel te kiezen. "Zwem je warm" schenkt de opbrengst aan de Ado werking van het kinderkankerfonds.

Adokampenmore_vert

Als je ernstig ziek bent (geweest), heb je soms het gevoel dat niemand dit kan begrijpen. Dan is het fijn om dit te kunnen delen met lotgenoten die een gelijkaardige ervaring hadden.

Adokampclose

Als je ernstig ziek bent (geweest), heb je soms het gevoel dat niemand dit kan begrijpen. Dan is het fijn om dit te kunnen delen met lotgenoten die een gelijkaardige ervaring hadden. Tijdens de adoweekends en -kampen van vzw Kinderkankerfonds ontmoeten we elkaar, kunnen we elkaar ongeremd vragen stellen, zorgen delen, en voelen we ons begrepen en erkend.

Unsplashed background img 2
Vrijdag 20 december
 • 18 u. Feestelijke opening

  Hoe open je zo'n evenement? Feestelijk met toeters en bellen, met een lint en een schaar en wat bekend volk?

  20 december klokslag 18 uur zal de burgemeester of zijn vertegenwoordiger het lint doorknippen, de start van 'zwem je warm'! Met onze lokale kampioen, triatleet Kenneth Vandendriessche, zijn we zeker van een vliegende start. 24u lang zullen we minimum 1 iemand aan het zwemmen houden, proberen we zoveel mogelijk lengtes bij elkaar te zwemmen en gaan we voor een grote opbrengst.
  Kom je mee zwemmen of supporteren?

 • 18.30 u. Kinderfilmpjes in beach-style

  We maken er voor de kinderen een zomerse avond op het strand van. Met enkele kortfilms, ligzeteltjes, strandballen... wordt het een speciale cinema belevenis. Dit kan van 18u30 tot 19u30 in het kleine zwembad.

  Het wordt geen lange film, maar verschillende kortfilms, zodat je op elk moment kan inpikken. Breng je kamerjas mee zodat je geen kou krijgt.
  Relaxen kan je in onze knusse strandstoelen en zwemmen doe je in het water!

 • 18-20 u. Duatlon Baliebrugge zwemt

  Duatlonclub Baliebrugge zwemt de eerste uren vollenbak. Uiteraard zijn publieke zwemmers ook welkom om naast de duatlonatleten baantjes te zwemmen. Misschien niet zo snel, maar elke baan telt.

 • 20-21 u. Aquagym

  Terwijl er 2 baantjes vrijgehouden worden voor publieke zwemmers (uiteraard tellen alle baantjes mee voor zwem je warm), wordt er van 20u tot 21u aquagym gegeven. Op enkele stevig afwisselende beats wordt elke spier van ons lichaam aangesproken. Zweten in het water... het kan.

 • 21-22 u. Gala-zwemmen voor leden ZVO

  Dit uur is exclusief voor ZVO-leden. We verwachten alle ZVO-volwassenen en - jongvolwassenen in zwemoutfit met een Touch of Gala. Een strik, das, hoedje, sjaal, handschoenen... laat je verbeelding de vrije loop. Uiteraard wordt er een streepje muziek voorzien en zullen de (alcoholvrije) bubbels niet ontbreken.
  Hier zal vooral veel gezwommen worden.

 • 22 u. Optredens

  Vanaf 22 uur stellen we het zwembad open voor het ruime publiek.

  Je kan op een unieke manier genieten van enkele optredens. Wil je dit meemaken? Dit kan van in en uit het water, dus als zwemmer of gewoon als publieke fan zonder zwemkledij vanop het droge. Het wordt een niet te missen zwembad-festivalletje.

  Het programma:
  Sounds Familiar
  Lone Wolf
  Sonic Highway
  Discobar Nillies

 • 23-24 u. Nachtzwemmen

  De ganse nacht zijn jullie op elk moment welkom om ons te helpen met lengtes zwemmen. Tijdens deze nachtelijke uren zullen we alle zwemmers verrassend aanmoedigen. Het is de bedoeling dat er altijd iemand blijft zwemmen, maar hoe meer zielen hoe meer lengtes en vreugd.

  Kom je ook? Spreek af met vrienden en help ons volhouden!

Zaterdag 21 december
 • 24-6 u. Nachtzwemmen

  De ganse nacht zijn jullie op elk moment welkom om ons te helpen met lengtes zwemmen. Tijdens deze nachtelijke uren zullen we alle zwemmers verrassend aanmoedigen. Het is de bedoeling dat er altijd iemand blijft zwemmen, maar hoe meer zielen hoe meer lengtes en vreugd.

  Kom je ook? Spreek af met vrienden en help ons volhouden!

 • 6-8 u. Vroegzwemmen

  De ochtendstond heeft goud in de mond. Vanaf 6u wachten we de eerste vroege vogels die met frisse duik de dag willen starten. We hopen ons 'aantal gezwommen lengtes' een stevige boost te geven.

  Handig om te weten: vanaf 6u kan je aanschuiven voor een gezond ontbijt in de bovenzaal van de Valkaart. Vergeet niet te reserveren!

 • 6-10 u. Ontbijt i.s.m. de Gezinsbond

  Wees er als de kippen bij en kom bij het krieken van de dag zwemmen en aansluitend ontbijten.

  Ben je geen ochtendzwemmer, dan kan je uiteraard enkel gezellig komen ontbijten. Ontbijten kan vanaf 6 uur en gebeurt in de bovenzaal van de Valkaart. Als je inschrijft voor het ontbijt, is de toegang tot het zwembad tijdens de hele 'zwem je warm' actie inbegrepen.

  Tarieven:

  • - Kinderen tot 4 jaar schuiven gratis aan
  • - Tussen 4 en 12 jaar betaal je 5 €
  • - Volwassenen betalen 10 €
  • - Gezinnen betalen max. 30 €


  Komen de tantes, nonkels, oma's, opa's... ook mee? Ze zijn van harte welkom, maar ze maken geen deel uit van jullie gezin en betalen volgens de opgegeven tarieven.

  We serveren een gezond en voedzaam ontbijt in samenwerking met de Gezinsbond van Oostkamp. Koffiekoeken zal je er niet vinden, maar wel veel ander lekkers. Inschrijven kan via dit formulier tot 10 december of bij de Gezinsbond. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in! De betaling gebeurt vooraf met een overschrijving.

  Inschrijven tot 10 december via deze link.

 • 8-12 u. Activiteit clubleden ZVO

  Alle lessen van ZVO gaan door zoals gewoonlijk, dus publiek kan er niet gezwommen worden. De lessen zullen voor onze 'zwem je warm' actie een verassende invulling krijgen. Alle leden die op zaterdag zwemmen krijgen hiervoor nog een aparte mailing.

 • 11-19 u. Oliebollen op de parking

  Ben je in de buurt van de Valkaart? Of heb je gewoon zin in iets lekker zoet? Vanaf 11 uur kan je op de parking oliebollen smullen tegen een democratische prijs.
  Deze worden jullie aangeboden in samenwerking met de Sportraad van Oostkamp.

 • 12 u. Demo synchroon zwemmen KVO

  Je bent vanaf 12 uur van harte welkom op een demonstratie synchroonzwemmen van KVO. KVO is een vereniging voor artistiek zwemmen, misschien beter gekend als waterballet of synchroonzwemmen.

  Het is een sierlijke sport die doet denken aan dansen of ballet in het water. Zwemmen op muziek wordt gecombineerd met eenvoudige maar ook complexe figuren op of onder water.

  Artistiek zwemmen is vooral een teamsport!

  In KVO kan je terecht voor een initiatie en competitie artistiek zwemmen. Ze richten zich tot jongeren die reeds 25-50 meter kunnen zwemmen. Via efficiënt en hard trainen, worden de zwemsters opgeleid om deel te nemen aan Vlaamse, Belgische en internationale wedstrijden.

  Wij nodigen u graag uit voor een demonstratie tussen 12-13 u.

 • 13 u. Initiatie synchroon KVO

  Om 13 uur kan je zelf kennismaken met waterballet. Opgelet, kinderen moeten minimaal 25 meter kunnen zwemmen. Voor deze initiatie moet je vooraf in schrijven via micheline.linard@gmail.com.

  KVO is een vereniging voor artistiek zwemmen, misschien beter gekend als waterballet of synchroonzwemmen. Het is een sierlijke sport die doet denken aan dansen of ballet in het water. Zwemmen op muziek wordt gecombineerd met eenvoudige maar ook complexe figuren op of onder water.

  In KVO kan je terecht voor een initiatie en competitie artistiek zwemmen. Ze richten zich tot jongeren die reeds 25-50 meter kunnen zwemmen. Via efficiënt en hard trainen, worden de zwemsters opgeleid om deel te nemen aan Vlaamse, Belgische en internationale wedstrijden.

 • 14.15 u. Babyzwemmen

  Heb je er al eens aan gedacht om met je kleine spruit (tussen 3 maand en 2 jaar) te gaan zwemmen. Het is plezier en genieten voor je baby en voor jou, echte quality time. Misschien kom je er zelf niet zo snel toe, daarom organiseren we dit eens exclusief tijdens onze 'zwem je warm' actie.

  Praktisch

  We verzamelen om 14u15 aan de inkom van het zwembad. Breng een warme kamerjas mee voor jullie spruit, voor jou wordt een kamerjas voorzien. We gaan in het zwembad rond 14u30 en we sluiten af om 15 uur.
  Deelnameprijs is 5 euro.
  Voor deze initiatie moet je vooraf inschrijven via via deze link.

  Babyzwemmen

  Het klein zwembad zal uitzonderlijk een temperatuur van ongeveer 30 graden hebben, geschikt voor de allerkleinsten. Een les babyzwemmen bestaat uit de combinatie ouder en baby. Je mag dus alleen komen of met je partner. Eenmaal in het water worden jullie begeleid door een ervaren zweminstructeur. Deze legt diverse oefeningen en spelletjes uit. Spelenderwijs vertrouwen krijgen in het water in combinatie met een intens ouder-kind moment, niet te missen!

 • 15-17 u. Zwemkermis

  Vanaf 15 u zal de ene helft van het zwembad voorzien worden van allerhande spelmateriaal. In de publieke banen kan je vrijuit zwemmen.

  Waterpret en speelplezier voor jong en oud. Misschien kies je om deel te nemen aan een straffe estafette? Misschien probeer je de loopmat over het water uit? Misschien kan jij iemand uitdagen? Misschien probeer je eens te zwemmen met een snorkel? Misschien...?
  Welkom aan alle kinderen jong en oud!

 • 17 u. Eindsprint

  De laatste loodjes wegen het zwaarst. We gaan nog 2 uitdagingen aan:
  1. Met 83 zwemmers, dat is het maximumaantal toegelaten in het zwembad, zwemmen
  2. zoveel mogelijk lengtes zwemmen in een uur.

  Dus... wij rekenen op jou

 • 18 u. Feestelijk einde

  Hoe eindig je zo'n evenement? Feestelijk met toeters en bellen, wat bekend volk, een scorebord dat het aantal gezwommen lengtes weergeeft en hopelijk een GROTE cheque.

Praktisch
 • Plaats

  Zwembad de Valkaart Oostkamp
  Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp

 • Kostprijs

  5 €

 • Voor wie?

  Iedereen die zijn steentje wil bijdragen voor ons goede doel is welkom. We streven ernaaar om 24 uur lang altijd iemand aan het zwemmen te hebben en binnen deze tijd zoveel mogelijk afstand af te leggen. Naast het zwemmen organiseren we in en rond het zwembad nog tal van andere aantrekkelijke activiteiten. Iedereen mag komen zwemmen, supporteren, kijken (film, demo KVO), luisteren, spelen, aanmoedigen (nachtzwemmen, eindspurt...), eten (ontbijt, oliebollen...)

 • Helpen als vrijwilliger?

  Wil je meehelpen als vrijwilliger: Laat het ons weten

 • Sponsoring

  Kan je er niet bij zijn en wil je toch sponsor zijn van onze actie:
  IBAN: BE04 7805 9222 5631
  BIC: GKCCBEBB
  Met vermelding "Sponsoring zwem je warm"

 • Dank je

  Met dank aan: Paridaen, hotel Van der Valk, de sportraad Oostkamp, de Gezinsbond, KVO, iedereen die zorgt voor muziek en spektakel...

 • Belangrijk
  Tijdens deze activiteiten wordt wellicht gefilmd of worden er foto's genomen. Dit gebeurt steeds i.f.v. didactische doeleinden en/of clubpromotie (Nieuwsbrief, website, verslag...). Deelnemen aan de activiteit is toestemmen om deze hiervoor te gebruiken. Indien je toch bezwaar hebt, mag je dit laten weten op info@zvo.be, met concrete vermelding van het beeldmateriaal.
  Respecteer tijdens de activiteit de Dresscode. Wat dit juist inhoud, kan je hier nalezen.
  Zwembad reglement wordt tijdens de activiteit nageleefd. Je kan het hier lezen.
  Kinderen onder de 8 jaar, die geen lid zijn van ZVO, dienen begeleid te zijn van een volwassene (die meerdere kinderen mag begeleiden).
Unsplashed background img 2
Marc Herremans

Is als peter onze grootste supporter!

Wie is Marc

Kenneth Vandendriessche

Deze triatleet komt onze warme actie openen en zwemt de eerste lengtes van vele. Wij wensen hem veel succes tijdens de Ironman Cozumel op 24 november!

Wie is Kenneth

Dank voor jullie steun!
- Kobe

Unsplashed background img 3